Språkappar

English for kids är en svensk app för att träna engelska. Appen har tre nivåer; Hello, More och For big kids (+5). Den passar alldeles utmärkt för barn som nyss börjat sin engelskainlärning eller för barn som tränat ett tag. Under varje nivå finns fyra delar, i Hello tränar man ord som hör till kropp, människor, djur och färger. I varje del får man sedan träna ord. Ett ord läses upp av en röst och det finns även att läsa, sedan är det mellan 2-4 bilder att välja mellan, ju längre in i spelet man kommer desto fler bilder att välja mellan. Två elever i klassen har prövat spelet och uppskattar det. Spelet är gratis i appstore.

*********************************************

Nu har jag provat Happi Läser med några olika elever. Alla som fått prova har verkligen gillat spelet. En ordbild visas och under ordet är det tre bilder. Spelaren ska trycka på rätt bild. I spelet är man en liten snigel som äter sig igenom frukter. Om spelaren trycker på rätt bild kommer en applåd och en frukt till snigeln, trycker spelaren på fel bild så låter en ljudsignal men spelaren får inte prova igen utan en ny ordbild dyker upp. Spelet kostar 7 kr till iPhone och 15 kr till iPad. Happi läser fungerar till barn som börjat känna igen ordbilder. Svårighetsgraden på orden varierar.

*********************************************

 SAOL borde alla ha i sin iPad eller i sin iPhone. Den är gratis och tar ingen plats i bokhyllan. Dessutom kan eleverna lära sig att söka i en ordbok som är pålitlig. Appen innehåller ca 125 000 ord. Det som gör den bättre än pappersversionen är att du behöver inte stava ordet rätt, appen ger dig förslag på vilka ord du kan tänkas mena. Du kan även få hjälp med korsord, är det ett ord på 7 bokstäver och du saknar 2, skriv in bokstäverna och där du har tomma rutor gör du mellanslag och får då en asterisk. Appen ger dig förslag på vilka ord det kan tänkas vara. Appen är kompatibel med iPhone, iPod touch och iPad och den är gratis!

*********************************************

Stavningslek är ett spel där bokstäver ljudas och inte bara uttalas. Det finns två spel i spelet. Välj loket och en liten uggla guidar oss igenom att stava olika ord. En bild dyker upp i övre vänstra hörnet och ugglan uppmanar spelaren att stava till ordet som också sägs högt. Ett tåg kommer körande i botten av bilden och spelaren ska ha stavat till ordet innan tåget krockar med stenhögen. Trycker du på rätt bokstav ljudas den, trycker du på fel så hörs en liten tuta. Efter du stavat ordet kommer en ny bild och en ny uppmaning att stava ordet. Väljer du bilden där det gömmer sig bokstäver så ska du stava till ordet som kaninen säger och som det finns en bild av i nedre vänstra hörnet genom att trycka på bokstäverna som gömmer sig. I inställningar kan du välja stora eller små bokstäver, svårighetsgrad (blandad, lätt, mellan och svår), hur snabbt tåget ska köra mot stenhögen och du kan även välja språk (engelska, italienska, polska, danska, norska, svenska, tyska, portugisiska och holländska). Appen finns till iPhone (15 kr) iPad (22 kr).
 *********************************************
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s