Matteappar

Djungeltid är en alldeles utmärkt app för att träna klockan. Den är enkel och lekfull och man förstår snabbt hur man ska göra. Appen är den enda av sitt slag på svenska. I appen kan du välja olika svårighetsgrader, du kan välja om en röst ska säga tiden högt eller om det inte ska vara något ljud alls. Man kan även välja 12h- eller 24h-klocka. Denna app kör vi med eleverna i åk 2 och de tycker att den är rolig och lärorik.

*********************************************

Math puppy är en app där man tränar huvudräkning. I spelet finns tre olika spel; bingo, utmaning och miniräknare. Eleverna har använt sig av bingon. Vi har gratisversionen och har då bara subtraktion, om man vill ha alla räknesätt får man betala 7 kr. Spelet har tre olika nivåer, easy, medium och hard. Eleverna uppskattar spelet och tycker att det är bra att det är både lätt och utmanande. Appen är på engelska men eleverna förstår snabbt vad de ska trycka på i menyn.

*********************************************

Happi 123 är en app som tränar barnet i matematik. Genom att i dominoliknande spel para ihop siffra med rätt  antal dominoprickar skapar man en ledning så att en lampa kan tändas. I andra spelet ska man sätta upp rätt antal fingrar på händerna på skärmen, lika många som det är antal  spöken eller äpplen eller häxor. Appen tränar antalsbegrepp i talområdet 1-10. Vi använder matteboken Safari i klassen och den använder samma system med händerna som man tränar i appen. Appen finns enbart till iPad och kostar 15 kr.

*********************************************

 Pizza fractions är en app som hjälper eleverna komma underfund med delar. Det är en liten pizzabagare som önskar hjälp med hur stor del av pizzan som är kvar. En bild på en pizza visas och du har 3 alternativ att välja mellan. Appen är på engelska men man behöver inte kunna engelska för att leka i appen. Den är enkel och tydlig men det är enbart en övningsapp, den berättar inget om hur delar och hela fungerar och förhåller sig till varandra. Det är helt enkelt ett komplement till matteboken eller till lärarens förklaring av bråk och delar.

*********************************************

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s